People

People

People omvat de kern, de energie, de creativiteit, de standvastigheid en de daadkracht van onze organisatie. Zonder het “human capital” is er slechts een lege huls. Grote uitdaging is voor veel organisaties om dit menselijk kapitaal ook echt te laten floreren. Het gaat bij veranderingen en transformaties altijd om de vragen:

  • Begrijpen: Begrijp ik de noodzaak om het anders te doen (en zie ik voorbeeldgedrag)?
  • Willen: Wil ik het anders gaan doen (omdat ik er zelf ook wat aan heb)?
  • Kunnen: Kan ik het anders gaan doen (heb ik er de vaardigheden voor)?

Bij people kijken wij naar mindset & gedrag, vaardigheden & kennis, leiderschapsontwikkeling en high performing teams.

Mindset & gedrag

Als we andere resultaten willen, dan zullen we zelf ook anders moeten acteren. Een duidelijk beeld hoe dat gewenste gedrag eruit ziet en waarom we dat willen is een belangrijke voorwaarde om elkaar te gaan helpen dat gedrag ook daadwerkelijk te gaan doen. Met al het vallen en opstaan dat daarbij hoort. Pas dan zal er ook iets veranderen aan onze mindset, de manier waarop we in de wedstrijd staan. Het gaat kortom over willen.

shutterstock_437750191
pexels-photo-260367

Vaardigheden & kennis

Als we andere resultaten willen behalen zullen we dat niet alleen zelf moeten willen, we moeten het ook kunnen. Een helder beeld van de – in de gewenste situatie - benodigde vaardigheden en kennis is noodzakelijk om iedereen goed geprepareerd aan de start te kunnen brengen.

Een overzicht van wie welke vaardigheden en kennis op welk niveau heeft ontbreekt vaak in organisaties. Het is onze ervaring dat een dergelijk overzicht enorm helpt om in de praktijk snel stappen te zetten in het leren van elkaar. Vaak is veel kennis en kunde wel aanwezig, maar gebruiken wij het onvoldoende. Een mooi bruggetje naar High Performing Teams.

High performing teams

Binnen high performing teams is leren van elkaar één van de hoekstenen voor succes. Door positief kritisch te zijn op eigen functioneren, eigen bijdrage aan teamsucces en elkaar hierin uit te dagen, ontstaat een team dynamiek. Een dynamiek waarin continu verbeteren de norm is, waarin actief naar feedback wordt gezocht en waar de resultaten bijna als vanzelf komen.

Boat coxed eight Rowers rowing on the blue lake
shutterstock_696064291

Leiderschapsontwikkeling

Als we een andere uitkomst willen, dan hoort daar ook andere vormen van leiderschap bij. Wie stuurt zoals hij deed, krijgt de resultaten die hij kreeg. Leiderschap gaat over het ontwikkelen en uitdragen van een visie en richting. Het anderen infecteren met enthousiasme. Het ondersteunen en begeleiden van teams en individuen zodat die zich kunnen ontwikkelen en eigenaarschap op zich kunnen en willen nemen.